Ga naar de inhoud
Home » Keuren van klimmateriaal (NEN 2484)

Keuren van klimmateriaal (NEN 2484)

Veilig klimmateriaal is een absolute noodzaak om veilig te kunnen werken

Ladders, trappen en steigers vallen onder klimmateriaal

Veilig op hoogte werken begint met de aanschaf van het juisteklimmateriaal. Ladders, trappen en steigers moeten van goede kwaliteit zijn en aansluiten op de locatie waar ze gebruikt gaan worden.
 
De geldende regels hiervoor bevinden zich in het Warenwet besluit draagbaar klimmateriaal en de NEN 2484 (ladders en trappen), NEN 1004 (rolsteigers) normen.

Niet alleen op de bouwplaats, maar ook het gewone huis-, tuin- en keukengebruik is de bron van vele ongevallen met ladders en trappen. Gebrek aan kennis van het klimmaterieel en onjuiste werkmethoden zijn meestal de oorzaak van ongevallen. Ligt de oorzaak van het ongeval bij het klimmaterieel zelf, dan is er sprake van ondeugdelijk materieel. Wij komen ook vaak tegen dat er trappen gebruikt worden die echt niet kunnen voor die klus. Wij adviseren graag om de veiligheid in uw bedrijf te verhogen. Door het laten keuren van uw draagbaar klimmaterieel kunt u aantonen dat u “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers.

Wat u kunt verwachten van de keuring

Tijdens deze inspectie lopen wij een ronde door uw bedrijf en verzamelen alle te keuren materialen. Na keuring wordt uw ladders, trap of steiger voorzien van een keursticker zodat u weet wanneer de volgende keuring gepland staat. Komen wij een object tegen wat niet meer veilig is, verwijderen wij deze. U kunt bij ons nieuwe ladders/trappen en/pf steigers kopen en deze voorzien wij voor u van een keursticker.

Het is verplicht om jaarlijks uw klimmaterieel zoals ladders, trappen en steigers te laten keuren door een gecertificeerd keurmeester.

Deze keuringen worden bij voorkeur op locatie uitgevoerd zodat u niet belast wordt met het transport van de materialen. Er dient voldoende ruimte te zijn om de steigers, ladders en trappen op een vakkundige wijze te keuren. Materialen die schoon, vetvrij, vrij van grove verf en stucresten zijn, zijn sneller en makkelijker te keuren en daardoor goedkoper.

Het keuren van klimmateriaal doen wij op basis van uurtarief. 

onderhoud

Komen wij een klein defect tegen dan repareren wij dit.

periode

Jaarlijks keuren verlengt de levensduur.

online

Indien u dat wenst online inzage in de keuringen

verplicht

Ja, jaarlijks

Tarieven
Deze keuringen gaan op stuksprijs. En als wij reparaties tegenkomen, repareren wij op basis van uurtarief en wij rekenen voorrijkosten. Op basis van nacalculatie worden de onderdelen die vervangen zijn berekend.

Klimmaterieel langs brengen om te laten keuren.
Ook dit kan. U kunt uw materialen langs brengen in de werkplaats te Beverwijk. Meestal kunt u de materialen de volgende dag gekeurd weer ophalen. Dit is voor veel klanten een hele fijn aanbod. Voor ons ook prettig maar we willen dit graag wel afspreken, telefonisch zodat wij weten wat we kunnen verwachten.

Prijsopgave keuring klimmaterieel/aanmelden keuring/reparatie
U kunt hiervoor bellen met Richard Schoenmaker, 06-53662066

Verkoop ladders/trappen

verkoop ladders trappen door IJMOND TECHNIEK

Wij hebben diverse leveranciers voor ladders/trappen. Wij kunnen u een voorstel doen als wij materiaal moeten afkeuren. Koopt u bij ons een nieuwe ladder dan voorzien wij deze van een uniek nummer en voegen het toe aan uw materialenlijst zodat deze tijdens de volgende keuringscyclus ook weer gekeurd wordt.

Harmoniestraat 8 1961 AV VELSEN-NOORD—–info@ijmondtechniek.nl—-Kvk 67104010—-IBAN NL47KNAB0404085636