Ga naar de inhoud
Home » Keuren van tuin-en parkmachines

Keuren van tuin-en parkmachines

jaarlijkse keuring noodzakelijk in combinatie met onderhoud tevens verlenging van uw arbeidsmiddel

IJMOND TECHNIEK keurt uw tuin-en parkmachines

Voor professioneel gebruikte werktuigen in de tuin- en parksector is een jaarlijkse keuring noodzakelijk. Hierbij kunt u denken aan: werktuigen en machines als zitmaaiers, klepelmaaiers, kettingzagen en houtversnipperaars etc. Om verantwoord te kunnen werken met deze apparatuur is het essentieel om jaarlijks uw arbeidsmiddel te laten keuren. 

Wanneer u regelmatig met machines werkt, bent u ook verantwoordelijk voor het gebruik ervan en het veilig werken met machines en arbeidsmiddelen. Hoe u omgaat met de machine weegt net zo zwaar als de staat waarin de machine verkeert. De machineveiligheid is daarom niet volledig afhankelijk van de machine zelf, maar ook van de gebruiker. Een gebruiker dient bijvoorbeeld voldoende deskundig te zijn om met een arbeidsmiddel te werken. Zij moeten bewust omgaan met machines en de risico’s hiervan kunnen inschatten. Daarnaast behoren ook de fabrikanten van machines tot de verantwoordelijken voor machineveiligheid. Fabrikanten behoren te voldoen aan de Machinerichtlijn die is gericht op de productie van machines.

Als eigenaar en gebruiker van machines bent u verantwoordelijk voor veiligheid. Daarmee bent u verplicht te voldoen aan de Arbowet. Maar wat staat er hierover precies in de Arbowet? En welke rol speelt het Arbobesluit hierin?

In de volgende situaties stelt de Arbowet een keuring van machines verplicht:

Wat u kunt verwachten van de keuring

Voor professioneel gebruikte werktuigen in de tuin- en parksector is een jaarlijkse keuring noodzakelijk. Hierbij kunt u denken aan: werktuigen en machines als zitmaaiers, klepelmaaiers, kettingzagen en hout-versnipperaars etc. Om verantwoord te kunnen werken met deze apparatuur is het essentieel om jaarlijks uw arbeidsmiddel te laten keuren. De keuringen vinden plaats aan de hand van verschillende normeringen. De uitslagen van de keuring verwerken wij in IBS online en u heeft daar ook toegang tot de certificaten.

Grasmaaiers, Hakselaars, Kooimaaiers, Zitmaaiers, Tuinfrezen, Motorkettingzagen, Bosmaaiers, Minigravers, Triplaten, Stampers IJmond techniek keurt het allemaal voor u.

onderhoud

Komen wij een klein defect tegen dan repareren wij dit.

periode

Jaarlijks keuren verlengt de levensduur.

online

Indien u dit wenst, online inzicht in uw keurcertificaten.

verplicht

Ja, ARBO- wetgeving

Tarieven
Deze keuringen gaan op stuksprijs. En als wij reparaties tegenkomen, repareren wij op basis van uurtarief en wij rekenen voorrijkosten. Op basis van nacalculatie worden de onderdelen die vervangen zijn berekend.

Machines langs brengen om te laten keuren of repareren.
Ook dit kan. U kunt uw materialen langs brengen in de werkplaats te Beverwijk. Meestal kunt u de materialen de volgende dag gekeurd, of gerepareerd weer ophalen. Dit is voor veel klanten een hele fijn aanbod. Voor ons ook prettig maar we willen dit graag wel afspreken, telefonisch zodat wij weten wat we kunnen verwachten.

Prijsopgave keuring tuin- en parkmachines/aanmelden keuring/reparatie
U kunt hiervoor bellen met Richard Schoenmaker, 06-53662066

Harmoniestraat 8 1961 AV VELSEN-NOORD—–info@ijmondtechniek.nl—-Kvk 67104010—-IBAN NL47KNAB0404085636