Ga naar de inhoud
Home » Elektrische veiligheidskeuring (NEN 3140)

Elektrische veiligheidskeuring (NEN 3140)

Veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties daar staat de norm 3140 voor

IJMOND TECHNIEK verzorgt veel elektrische veiligheidskeuringen NEN 3140

Bent u werkgever? Het NEN 3140 keuren van elektrische arbeidsmiddelen en handgereedschappen is wettelijk verplicht sinds 1998. Onder aan deze pagina vind u daar een toelichting op.
Bent u ZZP’-er dan gelden er vaak ook op bouwplaatsen wettelijke veiligheidseisen en bent u verplicht uw elektrische installaties jaarlijks te laten keuren.

Wij keuren volgens de NEN 3140 norm voor u
Alle elektrische arbeidsmiddelen en vaste machines
Elektrische installatie in uw containers
Noodverlichting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat u kunt verwachten van de NEN 3140 keuring

Bij deze elektrische veiligheidskeuring wordt een visuele inspectie uitgevoerd en een inspectie door metingen en beproevingen. De bevindingen worden in een keuringscertificaat gedocumenteerd en er wordt bij goedkeuring een NEN 3140 keuringssticker (keurlabel) met uniek nummer en datum geplaatst, zodat je kunt zien dat de machine is gekeurd en wanneer de volgende inspectie nodig is. Ook keur ik voor u 400 volt machines op reële lekstroom.

onderhoud

Komen wij een klein defect tegen dan repareren wij dit.

periode

Jaarlijks plannen wij u keuringscyclus in

online

Indien u dat wenst online inzicht in uw certificaten

verplicht

Ja, sinds 1988 voor u als werkgever

Wilt u uw bedrijf laten certiciferen volgens kwaliteitseisen dan zijn ook de NEN 3140 keuringen noodzaak

Het keuren van arbeidsmiddelen is voor veel bedrijven en instellingen al vanzelf sprekend. Veelal komen bedrijven bij het opzetten van een certificering tot de conclusie dat men de arbeidsmiddelen moet laten keuren. Bij een certificering zoals VCA, ISO 9001 en andere
kwaliteitsmanagementsystemen, is keuren van arbeidsmiddelen een onderdeel van
de certificering.

Wij inventariseren, registreren en inspecteren uw arbeidsmiddelen. U ontvangt een complete administratie van de totale keuring van uw arbeidsmiddelen. En als u dit wenst is alles online beschikbaar. Wij verwerken alle keuringen in het online IBS systeem. U ontvangt een wachtwoord en toegang tot uw organisatie. 

U heeft een totaaloverzicht van uw arbeidsmiddelen, met hieraan gekoppeld de certificaten/ inspectierapporten per arbeidsmiddel. Ook kunt u hier de certificaten van onze keurmeesters en de kalibratie certificaten van de door ons gebruikte meetapparatuur inzien. 

Als uw bedrijf gecertificeerd is dan kan het ook zo zijn dat u reguliere inspectiebezoeken krijgt van het SZW. U kunt hen dan online alle benodigde documenten laten inzien. Kortom alle benodigde documenten die u tijdens een VCA of ISO audit nodig heeft.  Bovendien dient u deze wettelijk tot uw beschikking te hebben.

Tarieven
De NEN 3140 keuringen gaan op stuksprijs. Als wij reparaties tegenkomen, repareren wij op basis van uurtarief en wij rekenen voorrijkosten. Op basis van nacalculatie verrekenen wij de onderdelen.

Machine langs brengen om te laten keuren.
Ook dit kan. U kunt u materialen langs brengen in de werkplaats te Beverwijk. Meestal kunt u de materialen de volgende dag gekeurd weer ophalen.

Prijsopgave/aanmelden keuring/reparatie
U kunt hiervoor bellen met Richard Schoenmaker, 06-53662066 of mail naar info@ijmondtechniek.nl

Volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit (of kortweg Arbobesluit) is het de taak van de werkgever om te zorgen dat elektrische installaties en gereedschappen veilig zijn om te gebruiken. Werkgevers dienen aan te tonen wat er in het werk is gesteld dit mogelijk te maken. Door toereikend (periodiek) onderhoud en inspectie kan de werkgever dit dus aantonen.

De bedrijfsvoering van elektrische installaties is geregeld in de normen NEN-EN 50110-1 (de algemene Europese bepalingen) en NEN 3140 (de aanvullende Nederlandse bepalingen). De normen NEN-EN 50110 en NEN 3140 zijn sinds april 2011 volledig met elkaar geïntegreerd. De NEN 3140 geeft eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en van elektrische arbeidsmiddelen. Bij deze keuring wordt een visuele inspectie uitgevoerd en een inspectie door metingen en beproevingen. De bevindingen worden in een keuringscertificaat gedocumenteerd en er wordt bij een goedkeuring een NEN 3140 keuringslabel met datum geplaatst, zodat je kunt zien dat de machine is gekeurd en wanneer de volgende inspectie nodig is. Nadat een machine is gerepareerd moet er altijd een nieuwe keuring plaatsvinden, tenzij het gaat om minimale reparaties, zoals het vervangen van een lampje, etc. Ook nieuwe machines dienen direct voorzien te worden van een keuringslabel. Koopt u bij mij u nieuwe producten dan voorzie ik deze van een uniek nummer en voeg het toe in uw lijst van artikelen. Dit wordt dan ook automatisch in de keuringscyclus weer meegenomen.

Harmoniestraat 8 1961 AV VELSEN-NOORD—–info@ijmondtechniek.nl—-Kvk 67104010—-IBAN NL47KNAB0404085636