Ga naar de inhoud
Home » KIWA Gecertificeerd

KIWA Gecertificeerd

KIWA REOB GECERTIFICEERD

Wij zijn het nieuwe jaar in ieder geval al goed begonnen met de KIWA certificering op zak. Met ingang van 24/12/2020 REOB, onderhoud Blusmiddelen.

De KIWA is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt. Zij creëert vertrouwen in organisaties, producten, diensten, processen, managementsystemen en medewerkers door de kwaliteit van alles wat je doet meetbaar te maken.

 

De KIWA verzorgt onder andere de certificering voor de REOB. REOB is Erkenning Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen. Deze certificering is voor bedrijven die onderhoud aan blusmiddelen uitvoeren bij de eindgebruikers. Gecertificeerde onderhoudsbedrijven hebben onderhoudsdeskundigen in dienst die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van blusmiddelen. Hiervoor hebben ze een speciale opleiding gevolgd met aan het eind een examen. Erkende REOB bedrijven kunnen aantonen dat zij het onderhoud aan de blusmiddelen volgens de normen uitvoeren, de originele onderdelen en blusstoffen gebruiken bij onderhoud en een onderhoudsrapport opstellen waarin de vervangingsadviezen technisch worden onderbouwd.
In alle openbare ruimtes en gebouwen bevinden zich op goed zichtbare en centrale plekken rode brandblussers en haspels. Het blijkt steeds weer dat deze zogenaamde “kleine blusmiddelen” zeer effectief zijn bij het blussen van beginnende branden. Om er zeker van te zijn dat deze blusmiddelen ook werken wanneer ze ingezet moeten worden, is nauwgezet deskundig onderhoud van groot belang. Nauwgezet deskundig onderhoud wordt dan ook alleen uitgevoerd door een Erkend Onderhoudsbedrijf REOB. Onderhoudsbedrijven die hebben aangetoond dat zij voldoen aan de eisen komen dan in aanmerking voor deze KIWA NCP certificering.

Om een gecertificeerd onderhoudsbedrijf te worden dienen de onderhoudsbedrijven aan diverse eisen te voldoen.
Deze eisen zijn onder andere: Gediplomeerd personeel in dienst, Kwaliteitsbeleid, Procedures, Klachtenafhandeling en leveren en plaatsen alleen blusmiddelen volgens de voorgeschreven normen, vervangt materialen alleen met de voorgeschreven normen. Gebruikt de juiste apparatuur en meetmiddelen (welke ook gekeurd en gekalibreerd zijn)
Jaarlijks worden deze bedrijven door de KIWA NCP ge-audit om te bepalen of zij nog steeds aan de eisen voor certificatie REOB voldoen. 

Wij zijn wederverkoper Greenmarks
Voorbeeld uit de Greenmarks software

Harmoniestraat 8 1961 AV VELSEN-NOORD—–info@ijmondtechniek.nl—-Kvk 67104010—-IBAN NL47KNAB0404085636