Keuren van bedrijfspanden

Keuringen van elektrische installaties in uw pand of als u huurder bent en u dit bent overeengekomen met de verhuurder.

De norm NEN1010 is voor oplevering nieuwe panden. De norm NEN3140 is voor inspectie bestaande panden. De eigenaar van het pand is ten alle tijden verantwoordelijk voor de technische staat van de elektrische installatie in het pand. De huurder van het pand is verantwoordelijk voor de inboedel die erin staat. U kunt bij mij terecht voor het keuren van uw pand op de elektrische installatie(s)periodiek. Dan staat u nooit voor verrassingen of storingen. Eventuele storingen verhelp ik ter plaatse. Bent u periodiek gekeurd dan staat u niet met lege handen als er toch brand uitbreekt. Steeds meer (bedrijfs-)verzekering vragen om periodieke keuringen. Wilt u weten hoe u verzekerd bent? Check uw polisvoorwaarden!

Keuring bedrijfspand
Deze eigenaar van dit bedrijfspand is weer gedekt de komende jaren.


Wat houdt de keuring volgens NEN1010 NEN3140 in?

Bij een keuring volgens NEN 1010 NEN 3140 worden alle aspecten van de elektrische installatie (meterkast) geïnspecteerd. Denk hierbij aan de bekabeling, gebruikte materialen aardlekschakelaars etc.
Laat uw toekomst niet in rook op gaan en zorg voor een veilige en betrouwbare installatie. Laat u niet verrassen door uw polisvoorwaarden zorg ervoor dat u aan de eisen voldoet. Ook in dit geval geldt voorkomen is beter dan genezen.
De kosten van de totale inspectie worden mede bepaald door de grootte van het pand en het aantal componenten.

Op de website logisch verzekerd vind u een heldere uitleg waarom u uw elektrische installatie laat keuren voor de brandverzekering. Klik op de afbeelding om door te gaan naar de website van Logisch verzekerd.

Uit onderzoek is gebleken dat ca. 35% van de branden in bedrijfspanden hun oorzaak vinden in de elektrische installatie (meterkast). Dit is aanleiding geweest voor vele verzekeringsmaatschappijen om in de polisvoorwaarden een inspectie volgens NEN1010 NEN3140 verplicht te stellen. (Elke 3 of 5 jaar).
Dit betekent dat indien U bij brand geen inspectierapport overlegd kan worden er niet of gedeeltelijk uitgekeerd wordt.
Uiteraard speelt ook de veiligheid tijdens het werk een rol en wilt u uw medewerkers een zo veilig mogelijk omgeving bieden.

Wat is de norm NEN1010 of NEN3140
Genoemde norm heeft betrekking op de veiligheid en eigenschappen van elektrische installaties in met name bedrijfspanden. Alle panden die zakelijk gebruikt worden moeten aan deze norm voldoen. De functie van het pand doet niet ter zake.

Wilt u uw pand volgens norm NEN1010 of NEN3140 laten keuren?
Neemt u vooral contact op voor meer informatie of een prijsopgave.

IJMOND TECHNIEK
• Juiste kennis en apparatuur
• Verzorgen tekening elektrische installatie (indien nodig)
• Heldere werkomschrijving in overleg met klant
• Uitgebreide rapportage inclusief foto’s van uw installaties
• Onafhankelijke partij
• Marktconform tarief
• Advies omtrent elektrische installatie